Egmont Publishing AB

Välkommen till oss! Egmont Publishing är ett medieföretag med starka varumärken och engagerade medarbetare. Vi skapar innehållsrika magasin, veckotidningar, serietidningar, målar/pysselböcker, spel, pussel, sajter och event och kommunicerar med läsare som har brinnande intressen. 

Kärnan

Under varumärket Kärnan skapar vi spel, pussel, pysselprodukter, aktivitetsböcker, mjukdjur, barnböcker och mycket mer. Kärnan bildades redan 1946 i Helsingborg men har fortfarande barnasinnet kvar!

Vi fokuserar på kreativitet, kvalitet och innovation. Våra produkter kan du garanterat hitta i leksaksbutiker och bokhandlare runt om i landet. Sedan i början på 80-talet har vi tillverkat sällskapsspel och den klassiska Kärnan-logotypen återfinns på många spel för både barn och vuxna. Inom flera produktkategorier, såsom målar- och pysselböcker, är vi marknadsledande.

Våra starka varumärken är centrala i vårt produktsortiment, däribland Bamse, Sveriges mest populära björn. Genom samarbeten med internationella företag som Disney och Mattel har vi ett ständigt aktuellt sortiment.

I dag arbetar drygt 20 personer inom verksamheten, de flesta i Malmö men flera på fältet över hela Sverige. 

Våra produkter säljs inte direkt till konsument utan enbart till återförsäljare. För frågor eller beställning kontaktar du vårt orderkontor:

orderkontor@egmont.se
040-693 95 25

Egmont har en lång tradition av att hjälpa barn, ungdomar och familjer som lever i utsatthet. Genom Egmont Fonden delar företaget varje år ut en betydande del av överskottet från sin medieverksamhet, ca 120 miljoner kronor, till olika projekt och insatser för barn och unga. 2016 fattade Egmont Fonden beslut om att avsätta cirka 45 miljoner kronor till särskilda insatser för att hjälpa nyanlända flyktingbarn och deras familjer i Danmark och Norge.

Läs mer på www.egmontfonden.dk